כמה באמת מתים ממחלת השפעת בישראל?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/01/2020 | 14:54 | מאת: דני

USA CDC estimates that influenza has resulted in between 9 million – 45 million illnesses, between 140,000 – 810,000 hospitalizations and between 12,000 – 61,000 deaths annually since 2010 ISRAEL Influenza was associated with an average of 869 (range 280-1,516) deaths annually from respiratory and circulatory diseases during seasons with significant influenza activity. About 90% of the influenza-associated mortality from respiratory and circulatory diseases was in the age group 65+ years and about 1% in the age group <50 years. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21887527 אחוז החולים בשפעת מוערך בעונת החורף ב- 15% -5% מהאוכלוסייה. כלומר בין 400,000 ל 1.3 מיליון חולים בעונת החורף בשפעת בישראל. מספר האשפוזים הנובעים מסיבוכי שפעת בישראל מוערך בכעשרת אלפים בשנה, ומספר הפטירות הנגרמות מסיבוכי שפעת בארץ מוערך בכ - 400 ל-1000 בעונת שפעת. https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/27112017_1.aspx לפי נתונים אלו התמותה השנתית הממוצעת בארה"ב היא כ 30,00 ובישראל כ 700. אבל לפי נתונים אחרים של משרד הבריאות התמותה השנתית בישראל היא פחות מ 50 https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5648176,00.html ידוע שלמעלה מ 90% מקורבנות השפעת הם מעל גיל 60. הייתכן שבפרסומים מסויימים של משרד הבריאות לא סופרים את הקשישים?

שלום דני, עד שלא יוקם בארץ גוף חיצוני שיבקר את פרסומי משרד הבריאות בנושא החיסונים, כל אחד מאתנו יצטרך להחליט אם הוא סומך או לא סומך על הפרסומים של המשרד הזה. הרבה בריאות אפי

02/01/2020 | 16:04 | מאת: דני

אם המידע שמפרסם משרד הבריאות שלנו לא אמין האם המידע של ה CDC האמריקאי גם כן לא אמין? אם אמנם התמותה השנתית משפעת בארה"ב היא כ 30,000 אזי 700 קורבנות בישראל נשמע סביר. לא כן?

שלום דני, אין בידי כלים כדי לבחון את אמינות הפרסומים של שני הגופים בנושא השפעת. הרבה בריאות אפי

03/01/2020 | 11:28 | מאת: דוד

הם משתמשים במילה estimate וכנראה עושים אקסטרפולציה על סמך מספר מצומצם של מקרים שיש להם לגביהם נתונים אמיתיים.

מנהל פורום מחלות זיהומיות