עד כמה חשוב החיסון נגד שפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/01/2020 | 23:20 | מאת: טל

ד.נ. אם חיסון נגד שפעת חשוב עד כדי צורך של כל האוכלוסייה להתחסן, איך זה מתיישב עם העובדה שהצבא לא מחסן את חייליו נגד מחלה קשה זו? טל

שלום ד.נ, זה שמישהו (כמו משרד הבריאות) אומר שמחלת השפעת "היא מחלה קשה" ו/או ש"החיסון נגד שפעת חשוב כל כך" לא בהכרח מחייב את כל השאר, ולכן רוב הציבור בארץ (כ- 80% בערך בשנים האחרונות) - ובעיקר אנשים שאין להם גורמי סיכון לפתח את סיבוכי המחלה - לא מתחסן, וגם צה"ל בחר שלא לחסן את חייליו. הרבה בריאות אפי

08/01/2020 | 21:23 | מאת: יעקב

ד.נ. מדוע, לדעתך כמומחה, לא מחסנים את חיילינו נגד שפעת? האם, לדעתך, המלצת משרד הבריאות לכל האוכלוסייה להתחסן נגד שפעת, היא מחוסרת הגיון רפואי? בברכה, יעקב

שלום יעקב, 1. לא מחסנים באופן שגרתי את חיילי צה"ל כנגד שפעת כיוון שהצבא החליט שזה לא מספיק חשוב. 2. ההמלצה של משרד הבריאות ל(כמעט) כל האוכלוסייה להתחסן נגד השפעת היא תיאורטית בלבד היות וייבוא החיסונים לעונת 20 - 2019 מספיק רק לכ- 20% מהאוכלוסייה הזאת. הרבה בריאות אפי

10/01/2020 | 22:18 | מאת: יעקב

האם אין סתירה, במישור המקצועי, בין המלצת משרד הבריאות לבין עמדת צה"ל - שני גופים שהם חלק מאותה רשות ממלכתית - באשר לחשיבות החיסון נגד שפעת?

אין סתירה, יש רק תפיסות עולם שונות בנוגע לבריאות הציבור שעליהם מופקדים שני הגופים הללו.

11/01/2020 | 09:39 | מאת: יעקב

בהתחשב לתפיסות השונות (המנוגדות, לכל דבר ועניין) של שני הגופים המופקדים על בריאותנו, לפי איזו מהן עלינו, כהדיוטות, להתנהג, לדעתך? שהרי לנו, התמימים, אין כלים לפיהם ראוי להתנהג באופן מושכל בעניין חיוני זה.

שלום יעקב, ממש לא מדובר בתפיסות מנוגדות. צה"ל מציע לכל חייליו (במגבלת מספר החיסונים העומדים לרשותו) להתחסן, ומשרד הבריאות ממליץ לכל אזרחי ישראל (במגבלת החיסונים העומדים לרשותו) להתחסן. ההבדל בתפיסת העולם, כפי שאני רואה זאת, היא שמשרד הבריאות "לוחץ" בכיוון זה (בעיקר ע"י עידוד פרסומן של כתבות מפחידות בתקשורת) בעוד שצה"ל מסתפק בלהציע את השרות. הרבה בריאות אפי

תוספת: ההבדל הופך לפחות בולט לגבי מתגייסים חדשים (החל מ- 24 לאוקטובר ש.ז.) שמקבלים את החיסון במהלך 'שרשרת החיול'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות