נגיף הזיקה- האם מסוכן ליילוד?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/12/2019 | 17:23 | מאת: אסנת

שלום, האם מותר לאישה שטיילה לפני חודש במדינה שבה יש את נגיף הזיקה לשמור על תינוק בן חודש? האם יש סכנה שיידבק? האם הדבר יכול לסכן אותו? תודה רבה

שלום אסנת, 1. אינני מכיר תיעוד של הדבקה בנגיפי 'זיקה' בארץ. 2. 'זיקה' עשויה להיות מחלה מסוכנת בכל גיל. הרבה בריאות אפי

31/12/2019 | 18:38 | מאת: אסנת

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך- כוונתי לשאול האם התינוק יכול להידבק ממנה במידה והיא נדבקה כאשר טיילה בחו"ל לפני חודש? (טיילה בפילינים- מדינה עם זיקה)

הסברת מצוין, וכפי שכבר עניתי לך אינני מכיר מקרה של הדבקה בנגיפי 'זיקה' שאירעה בארץ (גם "דרך" אנשים שחזרו מהמזרח הרחוק).

מנהל פורום מחלות זיהומיות