מספר שאלות בנושא השפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/12/2019 | 21:12 | מאת: עדי

הי דר הלפרין 1.האם יש מניעה לחסן ילד בן 4 וילדה בת 2 בשפעת כשהם אחראיים לפנצילין? 2.כמה זמן לאחר מחלת חום ודלקת ריאות מותר לילדה בת 2 להתחסן לשפעת? 3.היות וזו הפעם הראשונה שהם מתחסנים הבנתי כי יש צורך ב2 מנות בהפרש של חודש. ושרק לאחק שבועיים שלושה מהמנה אחר המנה הראשונה ניתנת הגנה.. האם החיסון יעיל אם לא ניתנת מנה נוספת לאחר חודש? מה אחוז היעילות רק בחיסון 1? 4.תופעות לוואי מסוכנות מהחיסון- פגיעה בכליות, לב וכדומה חס וחלילה- תוך כמה סמן יתרחשו מקבלת החיסון? שעות ימים שבועות? 5. בתור רופא מומחה לזיהומיות- האם נכונה היא הסברה כי החיסון לשפעת בניגוד לשאר החיסונים מסוכן יותר מבחינת הסבירות תופעות לוואי מסוכנות? המון תודה על המענה והפורום החשוב הזה. עדי

שלום עדי, 1. אינני מכיר מניעה לילדים שהם רגישים לפניצילין להתחסן כנגד שפעת. 2. עם ההחלמה המוחלטת ממחלת החום / דלקת הראות אפשר להתחסן. 3. ילד שמקבל חיסון אחד, לראשונה בחייו, נהנה מהגנה חלקית בלבד מפני המחלה. אני חושש שאין ביכולתי לכמת זאת במספר. 4. תופעות הלוואי של החיסון מופיעות בד"כ בתוך מספר ימים עד מספר שבועות ממועד ההתחסנות. 5. החיסון לשפעת איננו נחשב כמסוכן יותר (מבחינת הסבירות תופעות לוואי מסוכנות) לעומת חיסונים רבים אחרים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות