דלקת ריאות האם מדבק וכמה זמן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/12/2019 | 22:39 | מאת: מעיין

אם מישהי אמרה לי שחלתה בדלקת ריאות לפני שבוע והשבוע עדיין לא הבריאהה ומקבלת אנטיביוטיקה,איני יודעת אם האנטיביוטיקה מתאימה או מה יש לה בדיוק חיידק וירוס שניהם. האם להיפגש איתה לשבת איתה שעתיים מול אותו שולחן עלול להדביק אותי? אם כן כמה זמן צינון צריך.עד למפגש איתה?

שלום מעיין, דלקת ראות יכולה להיגרם מסיבות זיהומיות או לא זיהומיות. דלקת ראות שנגרמה מסיבות זיהומיות יכולה להיות מדבקת או לא מדבקת. דלקת ראות זיהומית מדבקת יכולה לעבור בקלות מאדם לאדם, או לעבור בקושי. אדם שחלה בדלקת ראות זיהומית מדבקת עשוי להיות מדבק לאחר כשבוע מתחילת מחלתו, או שבמועד זה הוא עשוי כבר להפוך ללא מדבק. בקיצור, אין לי מושג ממה סובלת ה"מישהי" המתוארת בשאלתך, ואין ביכולתי לענות על שאלותייך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות