שאלה בנושא הידבקות בשחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/12/2019 | 11:58 | מאת: רועי

שלום ד"ר, בהמשך לשאלות לגבי בדיקות לעובדת זרה של אמא שלי מהפיליפינים: אשתי ניגשה עם העובדת לרופאת המשפחה וזו הפנתה אותה לבדיקות דם שונות. לגבי שחפת היא אמרה שצריך לעשות תבחין עור דרך הליגה למניעת שחפת כי אין בדיקה זו בקופת חולים. בזמן שאשתי והעובדת חיכו לרופאה והבדיקות הדם הן ישבו על שני כסאות צמודים במרחק 30 ס"מ אחת מהשניה ואשתי הרגישה כי רוק של העובדת עף מהפה שלה ונחת על שפתיה של אשתי. ידוע לנו שניתן להידבק כך בשחפת. השאלות: 1. עד כמה לדאוג לגבי אשתי ושפת? יש לציין שיש לנו תינוקת קטנה שאשתי עוד מניקה 2. האם כדאי שאשתי תעשה משהו כרגע? בדיקה כלשהי? 3. האם בהכרח יש תסמינים לחולי שחפת? העובדת נראית בריאה תודה רבה, אנו מאוד מודאגים

22/12/2019 | 14:26 | מאת: רועי

יש לציין שאשתי והעובדת דיברו ביניהן במרחק 30 ס"מ במהלך כשעה שלמה

שלום רועי, היות ואין לי מושג האם העובדת הזרה סובלת משחפת, אין ביכולתי להעריך את סיכוייה של אשתך להידבק ממנן במחלה זו. הרבה בריאות אפי

22/12/2019 | 15:21 | מאת: רועי

תודה ד"ר. אחדד אם כך את השאלות: 1. האם כדאי שאשתי תעבור בדיקה כלשהי? אם כן, איזו בדיקה ובאיזה מועד? 2. אם העובדת תעבור תבחין עורי והתשובה תהיה שלילית, האם אשתי פטורה מכל בדיקה בנושא? 3. האם לחולה שחפת בהכרח יהיו תסמינים?

שלום רועי, 1. לו אני הייתי נקלע למצב דומה לא הייתי טורח להיבדק בשלב זה. 2. חולה שחפת עשוי להיות ללא תסמינים ברורים (כגון שיעול), אבל אז סביר שהוא יהיה גם פחות מדבק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות