שאלה בנושא הדבקות ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/12/2019 | 08:01 | מאת: אייל

שלום ד"ר, נניח שאני מלווה אדם זר לבדיקות דם שהוא אמור לעבור. הכוונה שאני הולך איתו למרפאה, מחכה לו בחוץ בזמן בדיקות הדם ולאחר מכן חוזר איתו לביתו. האם יש אפשרות להידבק כך באיידס או בכל מחלה אחרת? הרי מדובר כאן בדם טרי! האדם שנבדק יהיה לו בוודאי דם טרי על היד או על הגזה שישימו לו ואולי הוא עצמו יגע בדם של עצמו תוך כדי שהוא מחזיק את הגזה על מקום הדקירה. אשמח לקבל תשובה

שלום אייל, הדבקה ב'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות