חום בשבוע 10 בהריון- האם מסוכן לעובר?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/12/2019 | 20:02 | מאת: יעל

שלום, קצת מודאגת: אני בשבוע 10, היום החל חום של 38 מעלות, גודש בגרון (ללא כאבי גרון), טיפה שיעול וכאב ראש. אני מחוסנת נגד שפעת. ביצעתי בתחילת ההריון בדיקות לוירוסים שיצאו שליליות (cmv לא נבדק כי נדבקתי בו בהריון הראשון שלי לפני 8 שנים..). לסיכום- האם יש סיבה לדאגה? מחלת החום בשליש 1 עלולה לסכן את העובר? אודה מאד להרגעתך. תודה רבה.

שלום יעל, מחלה המתבטאת בחום גבוה בשבוע ה- 10 להריון עשויה לסכן את העובר. הרבה בריאות אפי

14/12/2019 | 20:40 | מאת: יעל

תודה על המענה. האם כוונתך לחום גבוה וממושך או גם לארוע חום של יום- יומיים?

רצוי להוריד כל חום שנמדד מעל 38 מעלות, למשל בעזרת פאראצטמול.

14/12/2019 | 20:50 | מאת: יעל

תודה. 1. האם מותר לקחת גם אופטלגין? 2. ברגע שדואגים שהחום לא יעלה על 38 מעלות ומורידים בעת הצורך, הסכנה לעובר פוחתת?

שלום יעל, 1. אופטלגין איננה מומלצת בהריון. 2. הורדת חום גבוה באשה הרה עשויה להפחית את הסיכון לפגיעה בעובר שלה. הרבה בריאות אפי

15/12/2019 | 11:49 | מאת: יעל

ד"ר, אני מודה לך מאד על המענה. עזרת לי מאד. עלה והצלח ורק בריאות! יעל

מנהל פורום מחלות זיהומיות