שאלה אדמת הריון rubella

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/12/2019 | 18:48 | מאת: מיכאל

שלום אשתי בהריון בשבוע 26. היא עשתה בדיקת rubella igg בשנת 2017 ויצא 38. נאמר לה שהיא מחוסנת וגם בפנקס חיסונים מאוקראינה רשופ שהיא חוסנה נגד אדמת. השבוע היינו בבית חולים ועשו לה בדיקת אדמת וזה התוצאות Rubella igg 24 גבולי Rubella igm חיובי אמרו לנו לעשות בדיקה חוזרת. אבל הרופא נשים אומר שהיא מחוסנת ובכלל לא עושים בדיקת אדמת בהריון מה התוצאות אומרות? ואיך זה מסתדר עם זה שב2017 היה 38 ואמרו שהיא מחוסנת?

שלום מיכאל, לא ברור לי מדוע עשתה אשתך בדיקה לאדמת בשבוע ה- 26 להריונה בהגיעה לבית החולים (אבל אם כבר עשו את הבדיקה, אז איך יכול לטעון מישהו ש"בכלל לא עושים בדיקת אדמת בהריון"?). הרבה בריאות אפי

13/12/2019 | 20:43 | מאת: מיכאל

היא עשתה את הבדיקה כנראה כחלק מהבדיקות דם שעושים בבית חולים. בהמשך כשהלכמו לרופא נשים הוא פשוט תהה מדוע עשו לה את הבדיקה. בכל אופן בגלל התוצאות, בבית החולים המליצו שנעשה בדיקה חוזרת. כשביקשנו הפנייה לבדיקה, הרופא נשים אמר שלא עושים את הבדיקה בהריון. בכל אופן, מה התוצאות אומרת לדעתך?

שלום מיכאל, 1. בדיקת לאדמת איננה "חלק מבדיקות שעושים בבית החולים". 2. משמעות התוצאות שקבלתם לא ברורה לי, ולכן גם אני בעד לחזור על הבדיקה. הרבה בריאות אפי

19/12/2019 | 19:52 | מאת: מיכאל

עשיתי בדיקה חוזרת יצא igg 24.8 מה זה אומר? ב2017 היה igg 38.3

מנהל פורום מחלות זיהומיות