אנטיביוטוקה ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/12/2019 | 18:32 | מאת: שיר

לפני 3 שבועות סיימתי טיפול של 7 ימים ברפאפן דלקת גרון והשבוע שוב חזר החיידק וקיבלתי שוב רפאפן.( בין שתי הפעמים היה גם וירוס בטן) אני נוטלת את האנטיביוטיקה כבר 4 ימים וחווה במקביל כאבי בטן שרק מתגברים.והיום כבר ממש סובלת. האם יכול להיות שזה האנטיביוטיקה ? ובמיוחד שהתחלתי לקחת אותה אחרי וירוס בטן שעבר? אגש בראשון לרופא- במידה ויחליפו לי אנטיביוטיקה- האם זה אומר שאת החדשה אצטרך לקחת מההתחלה? שוב 10 ימים או רק את הימים שנשארו? והאם זה יכול להשפיע על איכות הטיפול? תודה רבה

שלום שיר, 1. תרופות אנטיביוטיות יכולות לגרום לכאבי בטן, אך כמובן שכאבי הבטן שלך יכולים להיגרם גם מסיבה אחרת. 2. אם נטלת 'רפאפן' ל- 5 ימים (עבור דלקת גרון 'סטרפטוקוקוסאלית') ותרופה זו תוחלף, תצטרכי להשלים את הטיפול לסה"כ 10 ימים (דהיינו, עוד 5 ימים של נטילת התרופה החדש). הרבה בריאות אפי

13/12/2019 | 18:39 | מאת: שיר

תודה על המענה הזריז

מנהל פורום מחלות זיהומיות