תופעות לוואי בתחילת טיפול ב- Rifadin

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/12/2019 | 16:43 | מאת: אברהם

שלום, ביום רביעי התחלתי טיפול מניעתי עם 2 כדורי Rifadin מידי לילה. מיד למחרת תופעת השתן הכתום כהה החלה מה שהבנתי שמדובר בתופעה צפויה, אך לאחר כ-4 ימים לערך התחלתי להרגיש קצת עייפות במהלך היום ומידי פעם תחושה קלה של בחילות שלפעמים מנטרלת לי את החשק באוכל ולפעמים כאבי ראש קלים. מבקש לדעת: * האם צבע השתן יישאר כך עד לסוף הטיפול ? * האם תחושת הבחילה וכאבי הראש אמורים לחלוף בהמשך ? תוך כמה זמן ? האם הגיוני שהחלו רק כמה ימים לאחר תחילת הטיפול ? * האם נדרש יעוץ רפואי פרט לבדיקות שאבצע בעוד 3 שבועות (בדיקות שגרתיות כולל סוכר, כולסטרול ותפקודי כבד) ? תודה רבה על היעוץ וההכוונה

שלום אברהם, 1. השתן שלך הולך להישאר כתום עד סוף הטיפול. 2. תחושת הבחילה וכאבי הראש עשויים לחלוף בתוך מספר ימים. אם לא- מומלץ לך להיבדק ע"י רופא/ה. 3. אני ממליץ על מעקב שגרתי של רופא/ת המלש"ח מדי חודש. הרבה בריאות אפי

05/12/2019 | 08:38 | מאת: אברהם

תודה רבה על מענה, מבקש עוד 2 שאלות בבקשה: 1. אני סובל מספר שנים מאיריטיס בהתפרצויות של אחת לשנה-שנתיים. יומיים אחרי תחילת הטיפול בריפדין הרגשתי לפעמים אי נוחות בעין שמאל ואודם, בבדיקת רופא עינים לא נראה איריטיס ולכן קיבלתי רק אנטיביוטיקה לעין. יום לאחר מכן העין האדימה יותר וכאבה כולל מידי פעם כאב ורתיעה מאור בוהק ובבדיקה נוספת של רופא עינים נוסף, לא נראתה עדות לאיריטיס פרט לעין מגורה. (לחץ תוך עיני תקין -10) האם יכול להיות קשר בין הריפדין לתופעה זו ? 2. השתן הכתום מתחיל בבוקר (אני לוקח את התרופה בלילה בין השעות 23:00-01:00) אבל לקראת הערב השתן חוזר לצבעו הרגיל. האם זה תקין ? האם זה אומר כי המינון לא מספיק ? תודה מראש על הייעוץ

שלום אברהם, 1. אינני מכיר קשר סיבתי מוכח בין שימוש ב'ריפאמפיצין' לבין התופעה מתוארת בשאלתך. 2. השינוי בצבע בשתן (בין הבוקר לערב) המתואר בשאלתך הוא אופייני ואיננו חריג. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות