תמותה מזיהומי חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/11/2019 | 00:44 | מאת: שי

היום פורסמה ב YNET כתבה שלפיה בישראל מתים עתה כ 5,000 איש בשנה מזיהומים עמידים לאנטיביוטיקה ובארה"ב כ 35,000 איש בשנה (כלומר פי 7 יותר). מאחר ואוכלוסיית ארה"ב גדולה פי 35 בערך מאוכלוסיית ישראל הרי שבישראל מתים פי 5 יותר! מאשר בארה"ב מזיהומים עמידים לאנטיביוטיקה. נשמע הגיוני?

נשמע אפשרי.

25/11/2019 | 21:02 | מאת: שי

אם זה אפשרי, כלומר ששיעור התמותה מחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה בישראל גבוה פי 5 מאשר בארה"ב, מה הסיבה האפשרית? שימוש יתר באנטיביוטיקה בישראל, או שבתי החולים שלנו עמוסים בחיידקים עמידים ביחד עם רמת היגיינה נמוכה?

שלום שי, שלושת הסיבות שהזכרת בשאלתך יכולות להיות הסבר למצב (ויתכן שיש גם סיבות נוספות, כמו גם שהנתונים שגויים), ואני מציע לך לפנות בנושא ישירות לדובר משרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

26/11/2019 | 16:25 | מאת: שי

מצאתי מאמר אחר שטוען כי התמותה השנתית בארה"ב מזיהומים עמידים לתרופות היא לא 35,000 אלא כ 160,000 בשנה וזה תואם את המצב בישראל. עכשיו אני רגוע... https://www.cambridge.org/core/journals/infection-control-and-hospital-epidemiology/article/reestimating-annual-deaths-due-to-multidrugresistant-organism-infections/C9B09A787FCCA1EA992AF45066F3FF7C

אשריך. אני לא רגוע כלל מהנתונים המובאים בקישורית שצרפת או מכל דיווח אחר שעוסק בנושא.

מנהל פורום מחלות זיהומיות