שאלה על דרך הדבקה בhiv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/11/2019 | 16:39 | מאת: רואי

שלום! אם הייתי הצד הנמצץ (בלבד) במגע מיני עם גבר, כאשר כתוצאה ממגע זה נדבקתי בזיבה (קיבלתי טיפול והבראתי) שאלתי היא האם כתוצאה ממגע זה אפשרי שאדבק מאותו גבר שמצץ לי גם בhiv במידה והוא נשא לא מטופל. (אם היה לו דם מהפה ולא שמתי לב...?) אדגיש כי לא בוצעו חדירות אנאליות ואני לא מצצתי לו. האם עקב מגע זה בלבד מקסלים טיפול מונע באופן כללי אני שואל?

שלום רואי, קיים סיכוי מסוים להדבקה של HIV לצד האינסרטיבי של יחסי מין אוראליים, אך הוא נחשב כנמוך ביותר/זניח ובדרך כלל לא מקובל לתת טיפול מונע בעקבות אירוע כזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות