חיסון לשלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/11/2019 | 00:04 | מאת: עדי

האם יש חיסון לשלבקת חוגרת עם נגיף מומת? במידה ומישהו לר חלה בעברו בבאבועות רוח האם יש צורך בחיסון לשלבקת חוגרת? בן משפחתי חולה בימים אלו. תודה

שלום עדי, 1. קיים חיסון לשלבקת חוגרת שאיננו מכיל נגיפים מומתים (Shingrix) אך לפי מיטב ידיעתי הוא עדיין לא אושר לשימוש בארץ. 2. משרד הבריאות ממליץ לכל מי שהגיע לגיל 60 - בלי קשר לשאלה האם הוא חלה או לא חלה בעברו באבעבועות רוח - להתחסן כנגד שלבקת חוגרת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות