אנטיביוטיקה אוגמנטין וחיידקים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/11/2019 | 20:45 | מאת: שחר

בעקבות טיפול שיניים כירורגי קיבלתי טיפול של 8 ימים אוגמנטין- פעמיים ביום ושלושה ימים פלגיל- 4 כדורים ביום בטיפול מאד אגרסיבי ואני חוששת מהתפתחות זנים עמידים אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה בדיוק אומר (שבפעמים הבאות שאצטרך טיפול באנטיביוטיקה הזו יכול להיות שהיא לא תעזור..שהרי זו אנטיביוטיקה רחבת טווח? או שאני מסכנת את הסביבה שלי לדוגמא הילדים? ) והאם סביר שאכן טיפול כזה יגרום לעמידות? יש לציין שזו פעם שלישית או רביעית בחיים שאני מטופלת באוגמנטין(בת 40) הפעם האחרונה היתה לפני 4 שנים בערך תודה

שלום שחר, 1. כשמשתמשים באנטיביוטיקה (כגון אוגמנטין) היא הורגת את החיידקים שרגישים אליה, ואלו שלא רגישים נותרים בחיים ועשויים להתרבות על חשבון אלו שנהרגו ולגרום לתחלואה. לאותם זנים ששרדו את הטיפול אנחנו קוראים עמידים (למשל לאוגמנטין). 2. זנים אלו יכולים לגרום לתחלואה אצל מקבל האנטיביוטיקה, או לעבור ממנו לאנשים אחרים (באופן ישיר או עקיף). הרבה בריאות אפי

10/11/2019 | 08:16 | מאת: עדי

תודה על ההסבר ואיך זה מתקשר לעובדה שלא מסיימים אנטיביוטיקה עד הסוף?.או שלא לוקחים באופן רציף? לדוגמא. נטלתי אוגמנטין 3 ימים רצוף. עשיתי הפסקה של 24 שעות ואז לקחתי עוד יום רצוף. אחד הפסקה על 30 שעות שעות ועוד יומיים רצוף

שלום עדי, רגישות החיידקים איננה בהכרח דיכוטומית- כן או לא- אלא יש כאלו שהם פחות רגישים לאנטיביוטיקה מסוימת ולכן נדרש טיפול ארוך יותר כדי לחסל את כולם. מקרה של הפסקת האנטיביוטיקה באמצע תקופת הטיפול המומלצת הם עשויים להיוותר "בחיים", ואח"כ להתרבות וליצור "צאצאים" עם רגישות ביניים לתרופה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות