שאלה: האם נדבקתי בHIV?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/11/2019 | 16:44 | מאת: רון

היי, קיימתי יחסי מין לא מוגנים לפני כחודש וכמה ימים. לאחר המקרה חששתי כי אולי היה סיכוי שנדבקתי בנגיף HIV למרות שאותו אחד ששכבתי איתו אמר כי הוא נבדק והוא אינו נשא. לאחר שבועיים עד היום חיכיתי לראות אם ישנם תסמינים של הHIV אקוטי ולא היו שום תסמינים. לבסוף לפני כמה ימים בדיוק חודש לאחר המקרה, עשיתי בדיקות דם ולפי הרופאת משפחה הכל היה תקין (כדוריות דם לבנות והכל מאוזן). האם יש צורך בבדיקת נשאות או שאין לי מה לדאוג? האם בדיקות דם שגרתיות בעוד כמה חודשים יוכלו להעיד על מצב של נשאות או לפחות מצב שדורש בדיקת נשאות? תודה, שבוע טוב

09/11/2019 | 20:09 | מאת: משה

לא יותר פשוט להיבדק ל-hiv?! תוצאה אמינה מתקבלת ברוב המקרים לאחר 3 שבועות. לפי ספירת דם לא ניתן לאבחן נוכחות hiv

09/11/2019 | 20:21 | מאת: רון

זה בעייתי בשבילי לעשות את הבדיקה וכרוך בסיכון בגל זה שאלתי אם על סמך הממצאים עד כמהזה הכרחי

שלום רון, יש צורך לבצע בדיקת HIV ייעודית כדי לאבחן הדבקה בנגיף או לשלול אותה (או במילים אחרות, בדיקות דם שגרתיות בעוד כמה חודשים ל א יוכלו להעיד על מצב של נשאות או לפחות על מצב שדורש בדיקת נשאות). הרבה בריאות אפי

09/11/2019 | 20:50 | מאת: רון

אני אוכל לעשות את הבדיקה רק בעוד שבועיים בנתיים אני ממש חושש ובחרדות. יש לי למה לדאוג? הבדיקות דם השגרתיות לא מעידות על מצב תקין כלל?

09/11/2019 | 23:36 | מאת: משה

יש בדיקות אנונימיות בועד למלחמה באיידס, כך שלא תצטרך להזדהות כלל

בדיקות דם השגרתיות שלך לא מעידות על הדבקה או אי הדבקה ב- HIV. נקודה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות