כמה שאלות כלליות בנוגע לכלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/10/2019 | 22:01 | מאת: דנה

שלום רב דר' *1.האם ניתן להידבק בכלבת מכלבה שאין לה כלבת? * 2.במידה והיה מגע עם כלבה ועברו מעל חודש ימים והכלבה לא הראתה סימני מחלה, האם זה אומר שברגע המגע איתה לא היתה סכנת הידבקות?, האם יש סיכוי להדבק (במידה והיא נשאית)? מה הסיכוי במקרה הזה להדבקה? *3. מה הסיכוי שכלבת בית מחוסנת תידבק בכלבת?

שלום דנה, 1. אין זה סביר להידבק בכלבת מכלבה שאין לה כלבת. 2. במידה והיה לאדם מגע עם כלבה, ועברו מעל חודש ימים והכלבה הזאת לא הראתה סימני מחלה, אין זה סביר שהוא נדבק ממנה בכלבת. 3. הסיכוי שכלבת בית מחוסנת תידבק בכלבת נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות