שלבקת חוגרת-הדבקה ילדים מחוסנים לאבעבועות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/10/2019 | 20:05 | מאת: הילי

היי אובחנתי בשלבקת חוגרת אחרי שהגעתי לרופא אחרי לילה עם כאבים חדים מאוד בחצי גוף צד ימין באזור הסרעפת(היו גם באזור המותן בצד ימין כמו עקיצות ולא קישרתי) התחלתי ישר לקחת זובריקס אבל זה היה השבוע לאחר שנתיים החלו כרגע הפצעים עדין מגרדים כואבים אך פחות ונראה שהם יותר בצבע בורדו.. האם יכול להיות שלקחתי זמן את הזובריקס ? כי לא זכור לי שלפוחיות... וגם- יש לי ילדים בבית מגילאים 4 עד 10... חוסנו בכל החיסונים.. האם יש להם סיכוי לחלות באבעבועות בכל מקרה ? השאלה נוספת- האם במצבי , שיש פצעים אבל כנראה לכיוון לעבור.. רצוי להימנע מבריכה/ים ? (יכול להזדהם?) האם יכולה להדביק אנשים אם נכנסת לבריכה ? הרופא נתן לי גם מופירוסין למרוח שלא יזדהם.. האם כדי למרוח ? תודה רבה!

שלום הילי, חלק מהמילים שבשאלתך נכתבו בצורה לא ברורה, אז אנסה לענות על מה שהבנתי: 1. אין זה סביר שילדיך- שחוסנו פעמיים כנגד אבעבועות רוח- יחלו במחלה זו כתוצאה מהימצאותם באותו בית אתך. 2. רחצה בבריכה עשויה לתרום להזדהמותם של פצעים שעדיין לא התייבשו לחלוטין. 3. 'מופירוצין' היא משחה שמיועדת לטפל, בין השאר, בפצעים מזוהמים, אך אין ביכולתי להביע דעה על "כדאיות" השימוש בה אצלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות