חשיפה לcmv בהריון שבוע 25 ומעלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/09/2019 | 16:43 | מאת: רחלי

היי אני שבוע 26+5 ואין לי נוגדנים לcmv. מזה שבועיים גיסתי לא מרגישה טוב ואתמול נודע לי שיש לה cmv פעיל. מה הסיכוי להדבק (שותה אחריה בקידוש) מה הסיכון בשלב זה של ההריון והאם יש צורך להמנע ממפגשים איתה עד ללידה? במידה וחלילה נדבקתי תוך כמה זמן ניתן לזהות בבדיקת דם? (יש לציין שבדיקה אחרונה שעשיתי הייתה בשבוע 25 והייתה שלילית,אך החשיפה הייתה מהשבועיים האחרונים

שלום רחלי, 1. קיים סיכוי מסוים להידבק מגיסתך אך אין ביכולתי לכמת אותו במספר כלשהו. 2. צמצום המפגשים אתה יצמצם גם את הסיכוי הזה. 3. במקרה של הדבקה, ניתן בד"כ לאבחן זאת בתוך כחודש - חודשיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות