חום גבוה שלא יורד יותר משבוע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/09/2019 | 08:03 | מאת: רות

שלום דר', בת 70 בריאה בדכ, לפני 8 ימים החל כאב ראש, ואחרי יום יומיים התחיל חום שלא יורד רק לאחר אקמול או אדוויל החום עד 39. בדיקות דם תקינות. בדיקות מחלת הנשיקה שלילי igm רק igg חיובי כאבי שרירים צמרמורות וחולשה כללית. רופא משפחה נתן אנטיביוטיקה עקב חשד לדלקת בדרכי השתן אך לאחר 48 שעות של אנטיביוטיקה עדיין חום גבוה ללא הטבה. אני מאוד מודאגת. מה לדעתך יכול להיות? בהתחלה חשבתי שפעת אבל תמיד שפעת עוברת לי אחרי כמה ימים. תודה ושנה טובה

29/09/2019 | 10:47 | מאת: רות

בהמשך לשאלה, רציתי לעדכן שתרביות שתן יצאו שליליות והרופא ביקש שאפסיק את האנטיביוטיקה, כי כנראה ויראלי. יכול להיות וירוס שעושה חום מעל 8 ימים? תודה

שלום רות, ישנם גורמים שונים שיכולים להסביר את מחלת החום שלך, ועל סמך הנתונים הלא ספציפיים המתוארים בשאלתך אין ביכולתי להגיע לאבחנה מדויקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות