העברת וירוס הפפילומה/ קונדילומה באמצעות מגע יד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2019 | 20:09 | מאת: ענת

שלום רב ד"ר הלפרין גילו לי קונדילומה לפני 3 שבועות ומן הסתם זה עובר דרך מגע עורי. בקרוב אעבור טיפול חיתוך היבלת. בינתיים אני מטפלת בילדים ומקלחת אותם. השאלה שנשאלת היא אם אני יכולה להעביר בהדבקה את הקונדילומה לילדים דרך מגע ישיר של הידיים בזמן שאני גם רוחצת את האיברים האינטימיים שלהם? האם המחלה יכולה לעבור דרך מגע ידיים לילדים? אף אחד לא הדריך אותי איך להתנהל מול הילדים כשאני נגועה במחלה. אני מאוד מודאגת וחוששת שאולי הם נדבקו ? ממתינה לתשובתך. תודה

שלום ענת, אינני מכיר מקרים מוכחים של הדבקה ב- HPV באברי המין מידיים שהיו נגועות בנגיף (אך לא מן הנמנע שהדבקה כזאת היא אפשרית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות