שריטת חתול ללא דם בכמה דק הראשונות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/09/2019 | 17:09 | מאת: נטע

שרט אותי היום חתול רחוב שריטה קטנטנה. בכמה דק הראשונות לא היה דם רק כמו קילוף עור.שטפתי את הפצע תחת מים כמה דק ולא היה דם.רק כשלחצתי ולחצתי ירד קצת דם..האם במצב כזה יש סבירות להדבקה בטטנוס? או שסביר שאם לא היה דימום מיד ובכמה דק ראשונות, הדימום נוצר מלחץ שלי על המקום? לא חוסנתי כ11 שנה נגד טטנוס ופעם אחרונה הייתה לי תגובה קשה לחיסון כאבים למעלה משבוע כך שאני מעדיפה לא להתחסן אם יש ברירה...

שלום נטע, 1. בנוגע ל'טטנוס'- נמלצת משרד הבריאות היא להתחסן בהקדם. 2. בנוגע לאפשרות הדבקה בכלבת (וקבלת חיסון מתאים כנגד מחלה זו)- מומלץ לך להתקשר ללשכת הבריאות המחוזית באזור מגורייך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות