פוליו חיסונים..................

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/07/2019 | 17:41 | מאת: דנה

בני בן ה 5 קיבל את כל חיסוני הפוליו המומתים בהתאם לגילו אך את המוחלש קיבל רק בגיל חצי שנה (פספס את המוחלש של גיל שנה וחצי) בני בן ה 5 חודשים קיבל בינתיים 2 מנות פוליו מומתים ואמור לקבל את השלישי עוד כחודש. אחיין שלי בן השנה וחצי עתיד לקבל את חיסון הפוליו המוחלש בקרוב. אם האחיין שלי יבוא במגע עם הבכור שלי , הבכור שלי ככל הנראה לא יחווה סימנים אך הבנתי שיכול להידבק ולהדביק אחרים. האם הבכור שלי יכול במצב שכזה להדביק את הקטן בן ה 5.5 חודשים דרך רוק אם נדבק מהאחיין?

שלום דנה, כל ילד שמתחסן בחיסון החי מוחלש כנגד פוליו (או נדבק בנגיף החי מוחלש באופו טבעי) גם מפריש את הנגיף ועשוי להדביק את הסובבים אותו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות