הידבקות באיידס לאחר עישון סיגרייה שמישהו נכווה ממנה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/07/2019 | 01:23 | מאת: דני

היי, עישנתי סיגרייה בבר והבחור שישב לידי נכווה בידו מקצה הסיגריה הדולקת, לאחר מכן המשכתי לעשן את הסיגריה עד הסוף שלה. האם וכתוצאה מהכוויה ודם נגע בקצה הסיגריה ובאיזור הפילטר ובא במגע עם שפתיי\עישון הדם ישנו סיכוי כלשהו להידבק בנגיף האיידס? האם יש צורך להמתין 3 שבועות לבדיקה? והאם בעתיד יש להיזהר ממצבים כאלו מעישון במקומות צפופים עם אנשים? בתודה מראש, דני

שלום דני, הדבקה בנגיף ה'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

04/07/2019 | 19:07 | מאת: דני

אשמח להסבר מקצועי קצר מדוע אין סיכון בסיטואציה זו ודומות? במידה וכתוצאה מהכוייה היה כמות של דם על הסיגריה שעלולה לבוא במגע עם השפתיים שלי, או שעישנתי אותה. האם זה אינו מקרה של נוזל מדבק שמגיע לחלל הפה? בתודה, דני

שלום דני, אין בידי מחקר שבדק את ההתכנות של הדבקה ב- HIV במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך. תצטרך להסתפק בתשובתי המקורית, או לפנות לפורום אחר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות