בדיקה, האם כדאי לעשות ללא סיבה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/06/2019 | 23:40 | מאת: חוששת

שלום דר', קיבלתי הפניה לבדיקות דם, אני רוצה להיכנס להריון ובין כל הבדיקות הרופא נתן לי גם hiv, אני הייתי בכל חיי עם 2 בני זוג שככל הידוע לי אין להם ואחד מהם נבדק לאחרונה. והשני הייתי איתו לפני 15 שנה. האם לדעתך אפשר לוותר על הבדיקה מכיוון שאין חשש נראה לעין ואני לא רואה טעם לבדוק דברים סתם וגם מפחדת מהזמן שיעבור עד שאקבל את התוצאות (יש לי פחד מזה) אני מרגישה טוב ובדיקות כלליות בסדר. הרופא אמר לי שאני לא חייבת לעשות את הבדיקה. מה לדעתך אני צריכה לעשות?. כמו כן במידה וכן אעשה את הבדיקה תוך כמה זמן מגיעות תוצאות? (בדיקה שניתנה דרך הפניה מקופת החולים מרופא משפחה). בתודה..

שלום חוששת, 1. אין ביכולתי לקבל את ההחלטה במקומך. 2. בד"כ מתקבלות תוצאות הבדיקה ל- HIV בתוך מספר ימים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות