ביצה קשה מקולקלת שבושלה האם יש בה סיכון לחיידק או להקלקול קיבה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום רב, הכנתי ביצה קשה במים רותחים כעשר דקות. לאחר שחתכתי אותה ואכלתי חתיכה ממנה הרגשתי בטעם מוזר ונוראי. אך כבר בלעתי את כל החתיכה, ניסיתי להבין ממה הטעם אכלתי גם מהלבן שלה וגם מהצהוב. אבל זה היה מבושל. היה לה ריח נוראי. הוצאתי כמה ביצים נוספות כדי לראות אם כל התבנית מקולקלת ופתחתי אותם טריות ואכן הכל היה מקולקל.לשאלתי. האם אני יכולה לקבל חיידק מביצה שבושלה אך בכל זאת היתה מקולקלת מאוד? והאם מביס אחד שלה גם אפשר להידבק במשהו? ואם כן אילו תסמינים יעלו נורות אזהרה? בתודה מראש
שאלה נוספת, האם בביצה קשה שהיתה מקולקלת לפני שבושלה יכול להיות חיידק? לאחר הבישול? למה עלי לצפות במידה ואכלתי ביצה כזאת? שהיתה בוודאות מקולקלת
שלום מודאגת, לא סביר שחיידק כלשהו ישרוד בביצה קשה שבושלה זמן רב במים רותחים. הרבה בריאות אפי
תודה רבה דר', שבוע טוב.