וירוס הקאות ותינוקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/06/2019 | 03:28 | מאת: וירוס הקאות ותינוקות

ד"ר אפי שלום , הבת שלי בת 3 וחצי כנראה חטפה וירוס הקאות .( כרגע בטרם עם נוזלים לוריד) יש לי בבית תינוקת בת חודשיים . ביום ראשון הקרוב יש לה חיסון גיל חודשיים. חוששת מאד מהידבקות של התינוקת בוירוס. האם עליי לדחות את החיסון ? למה עליי לשים לב ? מהו הטיפול בגיל כזה ? ואיך אפשר למזער את סיכויי ההדבקה? בבקשה תרגיע אותי. תודה רבה !

שלום, 1. אני לא מוצא סיבה (בנתונים שהוצגו בשאלתך) לדחות את החיסון של התינוקת בת החודשיים. 2. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה שלה בנגיף שגרם לשלשול אצל אחותה (אם אמנם מדובר בנגיף) מומלץ להקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל החלפת חיתול / שימוש בשרותים, ולפני כל טיפול באוכל / אכילה / האכלה). 3. הטיפול בזיהום מעיים נגיפי שמתבטא בהקאות (ו/או שלשולים) כולל בעיקר החזרת נוזלים ומלחים לגוף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות