נגישות
נגישות

תינוקת בת 1.5 עם דלקת גרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/06/2019 | 20:16 | מאת: עדי

שלום. לבת שלי בת שנה וחצי מיום שלישי(היום שבת) התחיל חום..ביום שלישימהחום היה סביב 38.5 עם מצב רוח טוב. ברביעי עלה ח39.5 עם מצב רוח לא הכי טוב עדיין אכלה. צואה רכה עם ריר ו2 הקאות. ובחמישי טיפס ל40.3 וסירבה לאכול.ללא נזלת ללא שיעול. הרופא אבחן דלקת גרון ומתן מוקסיפן 6 מל פעמיים ביום לשבוע. עד כה קיבלה 6 מנות אנטיביוטיקה(1 מתוכן הקיאה) וכעת החום ירד(כבר כמעט יממה בלי חום ). הבוקר החלה פריחה. אני לא בטוחה אם היא כתוצאה מירידה החום או אלרגיה למוקסיפן. בהתייעצות עם רופא נוסף נאמר שזו דלקת גרון ויראלי בגילאים האלו וצריך להפסיק את האנטיביוטיקה. ולבחירתנו ההחלטה. לא נעשו כלל בדיקות דם. שאלות 1. האם אכן מומלץ להפסיק אנטיביוטיקה לאחר 6 מנות? יכולה לפתח עמידות? ואם זה לא ויראלי ואני מפסיקה, זה לא מסוכן? 2. האם הפריחה יכולה לנבוע מהמוקסיפן או שזה בעקבות החום? אף.רופא לא ראה הבוקר(יום שבת את הפריחה). האם יכול להיות מסוכן? 3. מדוע נאמר שמתחת לגיל 3 אין כמעט דלקת גרון חיידקית. ומדוע לא מומלץ מוקסיפן מתחת לגיל 3? 4. האם העובדה כי התסמיניםהם ללא נזלת או שיעול מחזקים את זה שזה אולי חיידקי ולא ויראלי? אודה למענה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי, 1. כאשר יש צורך, אפשר להפסיק טיפול אנטיביוטי בכל עת. 2. הפריחה של התינוקת יכולה לנבוע מ'המוקסיפן', כמו גם מסיבות אחרות. 3. סקרים סטאטיסטים הראו שבגיל שנה וחצי רוב דלקות הגרון הן נגיפיות. 4. 'מוקסיפן' יכול להינתן בכל גיל. 5. נזלת ושיעול יבש (המלווים דלקת גרון) הם יותר אופיניים לזיהומים נגיפית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות