חיידק שאלה .

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/06/2019 | 01:04 | מאת: דקלה

שלום האם החיידק CITROBACTER KOSERI קשור לסרטן השחלות? הבנתי שהחיידק הזה מופיע בעיקר אצל חולים עם דיכוי של מערכת החיסונית, מה הכוונה? האם הכוונה לכאלה שמקבלים כימותרפיה? כמו כן, התקבלה בבדיקת שתן התוצאה הזאת: URINE CULTURE COUNT 10E6 CFU/ML מה זה אומר? ובאיזה אנטיביוטיקה מטפלים החיידק הזה? האם אוגמנטין יכול לעזור? תודה

שלום דקלה, 1. אינני מכיר קשר סיבתי בין חיידק CITROBACTER לבין סרטן השחלות. 2. החיידק הנ"ל לא מופיע רק אצל חולים מדוכאי חיסון, ויכול לגרום לזיהומים בדרכי השתן אצל כל אדם. 3. דיווח על הופעה של 100,000 חיידקים בתרבית שתן מעלה חשד לזיהום בדרכי השתן. 4. הטיפול בזיהום כזה מתבסס את פרופיל הרגישויות של החיידק לאנטיביוטיקות השונות. הרבה בריאות אפי

19/06/2019 | 07:05 | מאת: דקלה

תודה לך, כשאומרים - חולים מדוכאי חיסון הכוונה היא לכאלה שמקבלים טיפול כימותרפי? זאת הכוונה ? טיפול זה הוא מדכא חיסון? או שעצם המחלה עצמה מדכאת חיסון ? תודה

שלום דקלה, גם וגם. 'איידס' היא מחלה המלווה בדיכוי חיסוני, וכמותרפיה גורמת לדיכוי חיסוני. הרבה בריאות אפי

19/06/2019 | 08:58 | מאת: דקלה

אני רוצה להבין : אדם שחווה במחלה סרטנית כלשהו, בטרם קבלת טיפול כימותרפי - הוא גם מדוכא חיסון ? לפני הטיפול הוא נחשב למדוכא חיסון ? חשוב לי מאוד להבין. שוב תודה

חלק מה"סרטנים" גורמים לדיכוי חיסוני וחלק לא.

מנהל פורום מחלות זיהומיות