salmonella species ו- blastocystis hominis

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/06/2019 | 16:30 | מאת: דורון

בעקבות בדיקות דם וצואה גילו אצלי : salmonella species ו- blastocystis hominis. האם יש קשר בין השניים ? מה הסיבות להדבקה ? מה מסמלת המילה species? התחלתי טיפול של ציפרודקס 500 פעמיים ביום ל5 ימים . האם הטיפול יעיל ? יש צורך לעשות בדיקות חוזרות לבדוק האם זה יסתדר וכמה זמן רצוי לחכות מסיום הטיפול ?

שלום דורון, 1. אין זה סביר שיש קשר סיבתי בין שני המיקרובים שבודדו אצלך בתרבית הצואה. 2. Species פרושו שהמעבדה לא זיהתה את "שם המשפחה" של החיידק. 3. חיידק הסלמונלה אמור להיות רגיש לציפרודקס. כמובן שהטפיל איננו רגיש לתרופה זו. 4. יחד עם זאת, כיוון שהתסמינים שלך לא ברורים לי, גם לא ברור לי הצורך בטיפול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות