Cmv בהריון שבוע 27 הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2019 | 14:31 | מאת: יעל

שלום רב. ככל הידוע הבדיקה האחרונה שבצעתי לcmv היה בסוף 2016 שיצאה שלילית. כיום אני שבוע 27 להריון ,ובצעתי פעם ראשונה מאז 2016 ,במסגרת בדיקות שגרה, בדיקה לcmv ויצא חיובי. להלן התוצאות: IGg cmv-167.2 AU/ml IGM cmv-(screen)-חיובי חלש IGM cmv- additional assay - גבולי Cmv igG avidity- גדול או שווה 65% אינדיקציה להדבקה מעל 3 חודשים. כיוון שלצערי אין לי בדיקה מתחילת ההריון אני לא יודעת מתי נדבקתי מה אומרות התוצאות? מה זה אומר שה IgM חיובי חלש וגבולי???? האם זו הדבקה עכשווית? כמה זמן מההדבקה הIGM יכל להישאר בגוף? בהנחה שנדבקתי במהלך השנתיים /שלוש האחרונות?

שלום יעל, 1. 'הבדיקות אומרות' שכנראה מתישהו מאז שנת 2016 נדבקת ב- CMV. 2. לאחר הדבקה בנגיף והפיכת ה- IgM לחיובי- הוא חוזר להיות שלילי בד"כ בתוך מספר חודשים, אך קורה שהוא נשאר חיובי במשך שנים. 3. את מוזמנת להתייעץ על הנושא גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות