הידבקות באיידס בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2019 | 08:13 | מאת: Shaul

שלום רב הגעתי לבדיקת דם- השאלה, אם האחות נדקרה במחט (המשמשת ללקיחת דם דרך הוריד) דרך הכפפה ולאחר כדקה השתמשה במחט וחדירה אותה לידי לוריד ללקיחת דם האם ניתן להעביר /להידבק בנגיף האיידס כתוצאה מכך.

שלום Shaul, כן (אם האחות נגועה ב- HIV). הרבה בריאות אפי

04/06/2019 | 14:36 | מאת: Shaul

מה הסיכוי להידבק ,במקרה כזה ? מה אתה ממליץ לעשות ,האם להמשיך בחיי רגיל או להיבדק ?

שלום Shaul, 1. הסיכוי הוא בין 0.3% לבין 0%. 2. אין לי המלצה עבורך, ותצטרך לקבל את ההחלטה בעצמך. הרבה בריאות אפי

04/06/2019 | 18:57 | מאת: Shaul

תודה על תשובתך המהירה לפי הבנתי מתשובתך הסיכוי מאוד נמוך. סליחה על השאלה במקומי , איך הייתה מתייחס למצב זה. תודה.

לא יודע

04/06/2019 | 21:21 | מאת: shaul

נושא זה מטריד דיי אותי האם בהתייחס לסיכויים 0 עד 0.3 אחוז במידה והייתי פונה לקבל טיפול מונע, הייתי מקבל טיפול כזה בהצגת המקרה ? תודה על הסבלנות.

שלום Shaul, כפי שכבר כתבתי לך, הנתונים בידך ותצטרך לקבל את ההחלטה בעצמך. הרבה בריאות אפי

05/06/2019 | 07:15 | מאת: Shaul

שלום רב על מנת לקבל החלטה בעצמי האם במושגי הסיכוי 0 אחוז עד 0.3 אחוז להידבק ב hiv במקרה המתואר , נחשב לנמוך מאוד עד אפסי? תודה על הסבלנות

שלום Shaul, 0.3% (הסיכוי להדבקה במקרה של דקירה במחט שבה יש דם הנגוע בנגיף) לא נחשב כזניח או אפסי. 0% (הסיכוי להדבקה במקרה של דקירה במחט שבה אין דם כזה) נחשב כזניח וכאפסי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות