מחלת שריטת החתול- סרולוגיה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/06/2019 | 11:36 | מאת: רינה

צהריים טובים. הבן שלי (כמעט בן 6) התלונן לפני שבועיים על כאבים בבית השחי והתגלתה בה בלוטה מעט מוגדלת. יום למחרת ביצענו בדיקות דם כלליות (כימיה מורחבת וספירה) שהיו תקינות, צילום חזה ללא עדות להרחבה של המדיאסטינום, US בטן - ללא בלוטות, טחול במרקם תקין בקוטר כ 10 ס"מ. בUS התרשמו שהבלוטות בבית שחי נראות תגובתיות והומלץ לעשות סרולוגיה לברטונלה. ואכן לפני כחודש ושבוע הבן שלי נשרט ע"י גור חתולים, כרגע לא נשאר סימן. במישוש הבלוטות הינן בקוטר כ 1ס"מ בסרולוגיה לברטונלה יצא IGG גבולי וIGM שלילי. מה הסיכוי שאכן מדובר בברטונלה וכיצד עלינו להמשיך? תודה רבה

שלום רינה, בבדיקות המעבדה הסרולוגיות שצרפת אין עדות לכך שהתסמינים העכשוויים של בנך קשורים לחיידק ה'ברטונלה' (שבו הוא אולי נדבק לפני כ- 5 שבועות). הרבה בריאות אפי

03/06/2019 | 14:40 | מאת: תודה רבה על התשובה

תודה על התשובה. מדוע הכמות הגבולית של igG אינה יכולה להצביע על הדבקות רסנטית? זה לא מתאים מבחינת הזמנים? אני מבינה שigm הינה בדיקה מאוד לא רגישה. תודה רבה

שלום רינה, IgG גבולי (עם IgM שלילי) איננו מספיק לאבחנה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות