פצעים פתוחים יכולים להעביר מחלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/05/2019 | 21:27 | מאת: אלון

קראתי באינטרנט בכתבה שפצעים פתוחים יכולים להעביר מחלות אבל איזה סוג של פצעים פתוחים סתם לדוגמא אם היה לי חתך קטן באצבע ונגעתי בדם נגועה אז נדבקתי ?במחלות זיהומיות כמו איידס לדוגמא, כי אני חושב על זה אבל יש מלא פצעים קטנים פתוחים בידיים של אנשים ואז אתה לחוץ להם את היד ואם יש לך פצע פתוח אתה יכול להידבק גם ?

שלום אלון, כל פצע שבו יש פגיעה בשלמות העור נחשב כבעל פוטנציאל להיות מדבק. הרבה בריאות אפי

17/05/2019 | 15:07 | מאת: אלון

דוקטור לא הבנתי את התשובה שלך אבל שאלתי את רופא המשפחה והוא אמר לי שאין סכוי כי צריך להיות פצעים עמוקים משוטט דם בשביל להדבק וככה וגם קראתי את זה באתר של מלחמה לאיידס : וירוס ה-HIV מת במגע עם אויר תוך שניות בודדות * הדבקה באמצעות דם אשר קיימת בו נוכחות של נגיף ה-HIV מתרחשת רק במעבר ישיר וממושך של כמות דם משמעותית דרך חיכוך ישיר בין שני חתכים טריים ושותתי דם ולא בשימוש בסכין גילוח משותפת או בפציעה שטחית,עוד פעם סליחה על חפירה אבל נראה לי שלא הבנת אותי נכון

לא נורא. העיקר שהכל הסתדר. הרבה בריאות

18/05/2019 | 22:27 | מאת: אלון

סליחה דוקטור אבל התשובה שלך לא הייתה רצינית כי הייתי החרדות ונתתי לי תשובה לא הגיונית מבחינה רופאית ולא הסברתי לי נכון

שלום אלון, כתבת לי , ואני מצטט, "שאלתי את רופא המשפחה והוא אמר לי שאין סיכוי כי צריך להיות פצעים עמוקים משוטט דם בשביל להידבק וככה וגם קראתי את זה באתר של מלחמה לאיידס : וירוס ה-HIV מת במגע עם אויר תוך שניות בודדות". לא ברור לי אפוא מהי השאלה שלך ממני. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות