זיהוי אכינקוקוס - CT/ בדיקת דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/05/2019 | 14:37 | מאת: שלי

שלום ד"ר. כיצד ניתן לאבחן אכינוקוקוס באופן חד משמעי? האם מספיק לבצע בדיקת CT בלבד? האם ייתכן שבדיקת דם לנוגדנים תהייה שלילית למרות שנצפתה ציסטה בכליה? איך יודעים את הציסטה אקטיבית או לא?

שלום שלי, אבחון חד משמעי של 'אכינוקוקוס' הוא בבדיקתה פתולוגית של דגימה מציסטה שנוקזה. אבחנה טרום ניתוחית נעשית בד"כ ע"י ש י ל ו ב של נתונים אפידמיולוגים (חיים באזור בו נפוצה המחלה), קליניים, (למשל מישוש של גוש בכבד) רדיולוגים (מראה אופייני של הציסטות ב- CT, לדוגמה) וסרולוגים (בדיקת נוגדנים לטפיל). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות