יעילות החיסון לחצבת בתינוקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/05/2019 | 22:00 | מאת: רות

קראתי שחיסון לחצבת אינו יעיל כל כך בתינוקות בני פחות משנה. אבל ישנם כמה חיסונים אחרים שתינוקות בני יום או בני כמה חודשים מקבלים אותם והם כן יעילים. אז מה הסיבה לחוסר היעילות של חיסון החצבת בגיל פחות משנה?

שלום רות, חיסון החצבת יעיל גם כשהוא ניתן לתינוקות מתחת לגיל שנה, ולמעשה הוא ניתן כשגרה למיליוני תינוקות במדינות רבות בעולם (בעיקר כאלו אותן אנו נוהגים לכנות כ'מתפתחות') בגיל 9 חודשים. יחד עם זאת, מחקרים הראו שיעילותו טובה יותר כשהוא ניתן בגיל 15 - 12 חודשים, וסביר שזה בגלל שהמערכת החיסונית בשלה יותר בגיל זה. הרבה בריאות אפי

15/05/2019 | 19:49 | מאת: רות

אם מערכת החיסון של תינוקות לא מספיק בשלה עד גיל שנה בערך, אז מדוע מפציצים בישראל תינוקות עד גיל 6 חודשים ב 14 מנות חיסון נגד 8 פתוגנים? https://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/Childbirth/Vaccination_of_infants/Pages/default.aspx

שלום רות, ההחלטה על גיל התחסנות לוקחת בחשבון, בין השאר, את סיכויי ההדבקה במחלה זיהומית כלשהי מצד אחד, ואת הבשלות- גם אם היא חלקית בלבד- של מערכת החיסון של התינוקות מצד שני. הרבה בריאות אפי

16/05/2019 | 00:03 | מאת: רות

מהם סיכויי ההדבקה של תינוק בן יום בהפטיטיס B?

שלום רות, הסיכוי הוא נמוך ביותר (בהנחה שלאמו אין את הנגיף בדמה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות