חיסון סביל נגד חצבת-המשך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/05/2019 | 13:49 | מאת: נאוה

בהמשך לשאלתי הקודמת באשר לחיסון סביל- מה החסרונות שלו מול חיסון פעיל? למשך כמה זמן הוא "תופס" ומתי ניתן להתחסן שוב בחיסון פעיל- ממה הוא בעצם מופק? ולמעשה השאלה הראשונה- האם אכן תינוק שחוסן מתחת לגיל שנה מאבד תמיד את הנוגדנים או שלעיתים כך ולעיתים כך? (שאת המנה הראשונה קיבלתי בגיל 9.5 חודשים ואולי היא בכ"ז "תפסה ")? תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות- אני נורא מתלבטת...

שלום נאוה, 1. חיסון סביל נגד חצבת מכיל נוגדנים מוכנים שאינם יוצרים תגובה חיסונית ונעלמים מהר מהגוף, ולכן הוא מגן רק לתקופה מוגבלת (מספר שבועות). הוא נחשב כ"תופס" מיד לאחר קבלתו. 2. חיסון פעיל מכיל נגיף מוחלש, ולכן הוא יוצר בגוף תגובה חיסונית שמחזיקה מעמד במשך שנים ארוכות, אך היא נחשבת כיעילה רק כשבועיים-שלושה ממועד ההתחסנות. 3. מליוני תינוקות ברחבי העולם (בעיקר במדינות המתפתחות) מקבלים את החיסון הפעיל הראשון כנגד חצבת באופן שגרתי כבר בגיל 9 חודשים (ולא בגיל 12 חודשים כמו שמקובל ברוב המדינות המערביות). חיסון בגיל זה נחשב כפחות יעיל, אך עדיין "תופס" ברוב המקרים. הרבה בריאות אפי

13/05/2019 | 17:10 | מאת: נאוה

תודה רבה רבה, אין כמוך למענה מפורט, אדיב ומהיר. מאחלת לך בריאות מלאה עד 120

מנהל פורום מחלות זיהומיות