האם המקרה הבא ניחשב מסוכן?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/05/2019 | 09:04 | מאת: מאור

אם לפני 7 חודשים לקחתי טיפול מונע נגד כלבת , אז זה מסוכן לקבל עכשיו שוב זריקות נגד כלבת? כי פעם הלכתי למרפאה לקבל חיסון נגד טטנוס ושאלו אותי עם קיבלתי בזמן האחרון חיסון נגד טטנוס כי אמרו לי שעם קיבלתי לפני זמן קצר חיסון נגד טטנוס אז לקבל שוב חיסון נגד טטנוס זה מסוכן. למה לפי דעתך אמרו שזה מסוכן? תודה לך.

שלום מאור, 1. לכל תכשיר רפואי יש תופעות לוואי אפשריות, והחיסון כנגד כלבת איננו יוצא מהכלל הזה. 2. בכל מקרה של קבלת החיסון הזה, יש לשקול את יתרונותיו (הצורך בהגנה מפני מחלה חשוכת מרפא) מול חסרונותיו (כגון תופעות הלוואי האפשריות, מחיר). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות