שאלה בנושא נגיף hpv וכסיסת ציפורניים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/05/2019 | 16:36 | מאת: דנה

שלום רב אני בת 39 וכוססת ציפורניים מגיל 3. היום נאמר לי על ידי רופא עור שנגיף hpv מצוי על העור של רובנו. אני מאוד חוששת שיהיו לי (או שכבר יש לי) יבלות בחלל הפה ו/או בגרון מהנגיף שהיה על האצבעות או הציפורניים שלי שאותן כססתי במהלך השנים. יש לציין שאני נוהגת לכסס ואז "לשחק" עם הציפורן בתוך הפה, ואפילו לדחוף אותה לתוך החניכיים. האם יש אפשרות להידבקות בצורה זו בhpv בפה? האם עליי להיבדק? אני מאוד חוששת מסרטן באזורים אלו תודה

שלום דנה, 1. מעולם לא שמעתי על כך שלרוב (דהיינו, > 50%) האנשים בארץ יש HPV על העור. 2. השכיחות של הנגיף באזור הציפורניים היא כנראה נמוכה יותר (למשל, מתחת ל- 4% במחקר אחד מארה"ב שפורסם לפני כ- 5 שנים וכלל נשים בנות 50 - 30). 3. אם את רוצה לדעת האם יש לך HPV בלוע (עם או בלי קשר למנהג שלך לכסוס צפורניים)- את צריכה להיבדק ע"י רופא/ת א.א.ג. הרבה בריאות אפי

08/05/2019 | 17:44 | מאת: דנה

תודה רבה. האם רופא אא"ג צריך לראות יבלות בלוע? האם יכול להיות שיש פפילומה בלי שרואים משהו בלוע? האם היבלות יכולות להיעלם ולחזור? במילים אחרות איך מתזמנים את הביקור אצל אותו רופא? האם ניתן להידבק ביבלת בלוע גם אם אין יבלות פעילות על הידיים?

שלום דנה, 1. אם יש יבלות בלוע רופא/ת א.א.ג אמור/ה לראות אותן. 2. אם הוא/היא לא רואה זה כמובן לא מבטיח שלא תהיינה יבלות כאלו בעתיד. 3. סביר שרוב נגיפי ה- HPV שגורמים ליבלות בלוע מגיעים לשם במהלך יחסי מין אוראליים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות