חצבת- חיסון, נסיעה, חרדה!!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/05/2019 | 14:11 | מאת: נטלי

שלום רב וחג שמח ברשותך מספר שאלות: 1. מה ההגיון לתת מנת חיסון לאחר חשיפה לחולה חצבת?אם נדבקתי ואני דוגרת עם המחלה מה יעזור החיסון? 2. אחותי טסה מחר לבולגריה, מסתבר שלא חוסנה כלל MMRV , האם יש הגיון לעשות חיסון יום לפני הטיסה אם גם ככה לוקח שבועיים עד להיווצרות נוגדנים? 3.אם נדבקה שם וחוזרת לארץ ועדיין לא יודעת שנדבקה יש טעם לעשות את החיסון מיד כשחוזרת? היא נוסעת לארבעה ימים 4. האם כשחוזרת לארץ כדאי להתרחק ממנה שבועיים ?שלושה שבועות ? שואלת בגלל שקיים סיכוי שאולי נדבקה ויש במשפחה ילדים שעדיין לא חוסנו תודה רבה אנחנו בלחץ!!!

שלום נטלי, 1. כיוון שתקופת הדגירה של החצבת עשויה להיות ארוכה יחסית (עד כ- 3 שבועות), חיסון בתחילתה עשוי לגרום להתפתחות נוגדנים עוד לפני פרוץ המחלה. בנוסף, לא כל חשיפה מובילה להדבקה, ואם האדם הנחשף איננו מחוסן, ניתן לנצל את האירוע כדי לחסן אותו ולהגן עליו מפני חשיפה/הדבקה/תחלואה בעתיד. 2. יש הגיון: אם היא לא מחוסנת, החיסון אולי לא יגן עליה בנסיעה הנוכחית (האורכת 4 ימים) אך עשוי להגן עליה בעתיד הרחוק יותר (להזכירך, לא רק בבולגריה יש עתה התפרצות חצבת. התפרצות כזאת קיימת גם בישראל). 3. ראי תשובה 1 לעיל. 4. "האם כדאי להתרחק ממישהו רק בגלל שהוא לא מחוסן מספיק נגד חצבת" היא שאלה סוביקטיבית שאין ביכולתי להשיב עליה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות