שאלה בנושא אפשרות הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/05/2019 | 08:38 | מאת: יעל

שלום, שאלתי לפני מספר ימים בנושא יבלות שיש לי על כף הרגל. כעת שאלה נוספת בבקשה: לפני שגיליתי את היבלות בכף הרגל, שטפתי את כפות הרגליים בכיור. כמובן שבני הבית (כולל אני וילדיי) המשיכו להשתמש בכיור במשך מספר ימים, כולל צחצוח שיניים. 1. האם יש אפשרות להדבקה שלנו בפפילומה בפה? (אולי כיוון שרסיסי מים מהכיור עשויים להתיז לכיוון הפה בזמן צחצוח השיניים או שטיפת הפה מתחת לברז? 2. האם יש אפשרות להדבקת מי מבני הבית בפפילומה במקום אחר בגוף (בידיים)? 3. האם הנגיף יכול לעבור לידיים של בעלי כשהוא נוגע בכיור כדי לנקות שיער מהגילוח שלו? והאם אחר כך הוא יכול להדביק את עצמו או את הילדים? האם לדעתך כדאי ללכת להיבדק? תודה ויום טוב

שלום יעל, אם יש לך יבלות שנגרמו ע"י HPV ייתכן שגם בני משפחתך נדבקו בנגיף (בלי או עם קשר למה שעשית עם הרגליים שלך בכיור). אם את מוטרדת מאפשרות כזאת- ונראה שכך הדבר- את יכולה לשלוח אותם לבדיקה. הרבה בריאות אפי

08/05/2019 | 17:52 | מאת: יעל

ד"ר, האם אתה היית הולך.להיבדק?

לא

מנהל פורום מחלות זיהומיות