שאלה בנושא יבלת ותינוקת זוחלת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/05/2019 | 12:28 | מאת: יעל

שלום, יש לי תינוקת שזוחלת. מזה מספר ימים הרגשתי כאב וגרד באצבע הקטנה בכף הרגל ורק אתמול הסתכלתי וראיתי שיש שם מספר יבלות קטנות. אני הולכת יחפה בבית והתינוקת זוחלת על הרצפה ולעיתים מלקקת את הרצפה, וכמובן שהיא מכניסה ידיים לפה וצעצועים שהיו על הרצפה לפה. אני מאוד מודאגת בקשר לתינוקת: 1. האם היא יכולה להידבק כך בנגיף הפפילומה בפה שלה? הרי הנגיף עלול לגרום לסרטן בפה/בגרון/בלוע! 2. מה כדאי לעשות? האם לעקוב אחריה אצל רופא כלשהו? 3. כיוון שנגעתי ביבלות ההלו כשהסתכלתי עליהן, האם אני יכולה כעת להתקלח וכן לקלח את התינוקת באיבר המין? האם רחיצת ידיים לפני המקלחת מספיקה כדי לוודא שלא תהיה הדבקה באברי המין? תודה רבה

שלום יעל, 1. אינני מכיר מקרים של הדבקה ב- HPV במהלך תרחיש כמו זה המתואר בשאלתך ("אני הולכת יחפה בבית והתינוקת זוחלת על הרצפה ולעיתים מלקקת את הרצפה, וכמובן שהיא מכניסה ידיים לפה וצעצועים שהיו על הרצפה לפה"). 2. סביר שרחיצת ידיים יסודית במים ובסבון לאחר כל נגיעה ביבלות שלך ברגל מפחיתה את הסיכוי להעברה של HPV דרך הידיים שלך (אם בכלל יבלות אלו נגרמו ע"י נגיף זה). הרבה בריאות אפי

05/05/2019 | 17:16 | מאת: יעל

תודה רבה על התשובה. 1. האם לדעתך כדאי לקחת את התינוקת לבדיקה כלשהי? אצל רופא ילדים או אף אוזן גרון או רופא אחר? 2. אם תופיע יבלת אצל התינוקת בפה, האם זה יהיה על הלשון כי היא ליקקה עם הלשון? או שזה עשוי להופיע במקום אחר בפה? 3. האם חיטוי הידיים באלכוג'ל גם יכול לעזור? אני פשוט חוששת להתרחץ עכשיו ולקלח את התינוקת!!!

שלום יעל, 1. לא. 2. יבלות שנגרמות ע"י HPV יכולות להופיע לא רק בפה אלא גם בדרכי הנשימה העליונות. 3. אינני מכיר מחקר שבדק את יעילות האלכוג'ל, כתוספת לרחיצת ידיים במים ובסבון, בסיטואציה המתוארת בשאלתך. הרבה בריאות אפי

05/05/2019 | 18:51 | מאת: יעל

תודה רבה ד"ר. יש לי עוד 3 שאלות בבקשה,לאחר שחשבתי על המאורעות מאז שגיליתי ונגעתי ביבלות (התברר שזו יותר מיבלת אחת, כמה יבלות צמודות): 1. לאחר שנגעתי ביבלות אתמול הנקתי את התינוקת. האם יתכן והיא נדבקה אם היד שלי נגעה איכשהו באיזור הפטמה או שהיד נגעה בחזיה שמכסה את הפטמה? בד"כ אני רוחצת ידיים ביסודיות אך לא זכור לי בוודאות אם רחצתי לאחר שנגעתי ביבלות או לא. האם יתכן והיא נדבקה והאם צריך לקחת אותה לבדיקה לדעתך בסיטואציה זו? 2. בשלב כלשהו אתמול בערב (לאחר שנגעתי ביבלות) נכנסתי למקלחת ורחצתי בצורה יסודית מאוד את החזה, כיוון שהתינוקת שלי יונקת. בדיעבד, אני דואגת שמא נגיף הפפילומה עבר במהלך המקלחת מהידיים שלי לחזה שלי, ואז בהנקה לתינוקת. יש לציין שבטוח שלפני המקלחת רחצתי ידיים די ביסודיות. האם הדבקה אפשרית בסיטואציה הזו? והאם זה משנה את תשובתך אם צריך לקחת אותה לרופא כלשהו למעקב? 3. לאחר שנגעתי ביבלות, הכנתי לילדים שלי סנדוויצים, אך בוודאות רחצתי ידיים לפני כן. האם יתכן והם נדבקו בפפילומה והאם צריך לקחת אותם לרופא לבדיקה ומעקב לדעתך? תודה רבה

שלום יעל, אם יש לך יבלות שנגרמו ע"י HPV ייתכן שבתך נדבקה בנגיף, אתמול, שלשום או בכל מועד אחר מאז לידתה. אם את מוטרדת מאפשרות כזאת- ונראה שכך הדבר- את יכולה לקחת אותה לבדיקה. הרבה בריאות אפי

05/05/2019 | 22:04 | מאת: יעל

תודה רבה, אך אשמח לחוות דעתך (שאני מאוד סומכת עליה כבר כמה שנים...) לגבי סבירות ההדבקה במקרים שתיארתי... והאם לדעתך יש צורך ללכת לבדיקה?

שלום יעל, לו נכדתי הייתה נקלעת למצב דומה לא הייתי טורח לקחת אותה לבדיקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות