וירוסים ומערכת חיסונית.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/04/2019 | 18:25 | מאת: נועם

דוקטור שלום ידוע שוירוס לא יכול להתרבות אלא אם נכנס לתוך תא חי ושם מפריש את החומר התורשתי שלו מתרבה בתוך התא ועובר גם לתאים אחרים.. שאלותיי הן : 1.כמה זמן לוקח לו להתרבות בתוך תא עד שהוא עובר לתאים אחרים? 2.כמה זמן לוקח למערכת חיסונית של אדם בוגר לא בהכרח בשיא הבריאות לחסל את התאים הנגועים? 3.נגיד יש וירוס שגורם להצטננות , זה בגלל שהוא נכנס לתאים בדרכי הנשימה? אם וירוס מגיע לתאים שנמצאים ברגליים לדוגמא , מה קורה? 4.במחלות ויראליות בדרך כלל אין חום , איך אפשר לדעת ומה הסימנים שמערכת החיסון פועלת היטב ? תודה מראש!

שלום נועם, 1. זה משתנה מחולה לחולה, מתא לתא ומנגיף לנגיף. 2. זה משתנה מחולה לחולה ומנגיף לנגיף. 3. אני לא יודע מה זה "תאים ברגליים" (תאי עור, שומן, שריר, עצם, עצבים כלי דם?). 4. לא ברור לי על מה מבוססת הטענה שלך ש"במחלות ויראליות בדרך כלל אין חום". כך או כך, העדות לכך שמערכת החיסון פועלת היטב היא שהחולה מבריא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות