שלבקת חוגרת ,האם אני מדבקת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/04/2019 | 16:49 | מאת: ברכה

שלום רב, אני בת 57 חליתי בשלבקת חוגרת.מטופלת בזובירקס. חליתי באבעבועות רוח כילדה.בשנות העשרים שלי חליתי בקונדילומה,האם יש קשר? יש לי בן בן 24 חלה באבעבועות רוח בילדותו,ובתי בת ה18 חוסנה נגד אבעבועות רוח ולא חלתה.האם הם מוגנים? תודה רבה מראש

שלום ברכה, 1. לאחר שאנו חולים באבעבועות רוח, נשאר הנגיף (Varicella) בגופנו 'לנצח', בדרך כלל במצב רדום, והוא עשוי להתפרץ ולהתבטא בכל גיל כשלבקת חוגרת. 2. אינני מכיר קשר סיבתי בין מחלה זו לבין קונדילומה. 1. בדרך כלל מי שחלה בעבר באבעבועות רוח מוגן מפני תחלואה חוזרת במחלה זו. לעומת זאת, הסיכוי של מי שחוסן כנגדה לחלות בה הוא נמוך אך לא אפסי. הרבה בריאות אפי

21/04/2019 | 11:49 | מאת: ברכה

תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות