שאלה על פרפ לעומת פפ.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/04/2019 | 20:23 | מאת: עומר

מה יותר יעיל במקרה של חשיפה למגע מיני אנאלי לא מוגן בין שני גברים: שימוש קבוע בprep כנדרש כל יום בשעה קבועה או לגשת למיון לאחר החשיפה הלא מוגנת כדי לקבל pep לחודש? באיזה משיטות הטיפול אחוזי ההצלחה למניעת ההדבקה גבוהים יותר? מה היית ממליץ לי?

שלום עומר, באופן גס, לאדם שנוהג לקיים יחסים קבועים / תכופים עם חולה / נשא של HIV מומלץ PrEP. לעומת זאת, סביר כי לאדם שלא נוהג לעשות זאת (ורק במקרה מוצא את עצמו נחשף לחולה / נשא כזה) עדיף PEP. כך או כך, ההשוואה בין שני הפתרונות היא קשה כיוון שמדובר בשתי אוכלוסיות / קבוצות אנשים שונות, ואני ממליץ לך להתייעץ בנוגע אלייך בפורום המוקדש ל'איידס'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות