נוגדני cmv עשרה חודשים לאחר הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/04/2019 | 10:45 | מאת: cmv

אני בשבוע 7 להריון. ביוני האחרון נדבקתי ב cmv. בגלל זה חיכינו יוצר מחצי שנה.. השבוע עשיתי בדיקת דם ל cmv וקיבלתי את התשובות הבאות: cmv igg - 123.4 cmv igm - positive cmv igg avidity - 58.3% זה בסדר שעשרה חודשים לאחר ההדבקה יש לי עדיין נוגדנים? האם יש סכנה לעובר ואני צריכה המשך ברור? האם יש צורך לעשות מי שפיר בשבוע 22 לבדוק הדבקות ב cmv של העובר? בנובמבר עשיתי בדיקות ל cmv וקיבלתי את התשובות: cmv igg - 105.2 cmv igm - positive cmv igg avidity - 54.9% כאשר ביוני בדיקת ה cmv הראתה: igg - 53.9 igm = positive igg avidity - 29.4% האם העובר עדיין בסכנה למרות שעברו 10 חודשים?

שלום CMV, 1. כל אשה שנדבקה בעברה ב- CMV ונכנסת אחר כך להריון עשויה להדביק את עוברה בנגיף. 2. כ- 10 חודשים לאחר ההדבקה, עדיין עשויים להימצא בדמו/ה של הנבדק/ת נודגנים מסוג IgM לנגיף (אך אין זה שכיח). 2. בנוגע למקרה המתואר בשאלתך, לרבות הבדיקות שמומלץ לך לבצע במהלך הריונך, אני ממליץ לך להתייעץ ישירות עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות