סיכוי הדבקה אפשרי בכלבת בויטנאם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/04/2019 | 13:05 | מאת: תרמילאי בויטנאם

שלום. אני מטייל כעת בויטנאם. לפני חמישה ימים בערך חבר טוב שלי שיחק עם כלב בן פחות משנה והכלב ליקק את ידו. לאחר כמה שניות ידו של חברי נגעה לי באישור עם חצ'קונים מגורים, פריחה וקצת שריטות (לא מדממות). האם אפשרי שבעקבות המגע של ידו של חברי עם הרוק של הכלב עליה אוכל להידבק בכלבת? עשיתי שלושה חיסוני מנע במרפאת מטיילים לפני 4-5 חודשים עבור הטיול. אשמח לתשובה מהירה כי איני רוצה לקחת סיכונים מיותרים בנושא.

שלום תרמילאי, 1. כל מגע קרוב עם כלב חולה כלבת או עם הרוק שלו נחשב כגורם סיכון להדבקה. 2. שאלות בנוגע לשכיחות המחלה בויאטנם מומלץ לך להפנות לפורום של רפואת מטיילים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות