מבולבלת מבחינת התשובות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/03/2019 | 16:21 | מאת: רעות

שלום ד"ר אשמח להבהרה בנוגע לכמה זמן מהרגע שנדבקים בcmv הדבר יראה בבדיקת דם? ראיתי תשובה שרשמת שזמן הדגירה בין שבוע ל3 חודשים ומקום אחר שרשמת שכמה ימים בלבד ולכן אני מבולבלת . הבן שלי היום היה במגע עם רוק של ילדה ואני בהריון רציתי לדעת במידה והוא נדבק ממנה למעשה הוא יכול במשך תקופה מאוד ארוכה להדביק אותי נכון? אני בשבןע 26 האם בדיקת נוגדנים לcmv בשבוע 36 תיתן תשובה מספקת ? אני שלילית עד כה לcmv ..בנוסף האם מגבונים של תינוק מספקים לניקוי הידיים או שחייב סבון כדי להשמיד את החיידק? תודה

שלום רעות, 1. יש להבדיל בין הופעת הנוגדנים ל- CMV בסיום תקופת הדגירה (בד"כ מספר שבועות/חידושים מרגע ההדבקה) לבין הופעת נוגדנים מרגע הופעת התסמינים של המחלה (בד"כ מספר ימים). 2. אם חו"ח נדבקת היום בנגיף, יש סיכוי טוב שבעוד 10 שבועות יהיו בדמך נוגדנים לנגיף. 3. גם רחיצה במים ובסבון וגם שימוש תכוף במגבונים עשויים להקטין את מספר הנגיפים שעל הידיים, אך שניהם אינם הופכים את הידיים לסטריליות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות