סיכויי הדבקות בטוסקופלסמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/03/2019 | 17:29 | מאת: הריונית

ד''ר שלום , אני בשבוע 35 פלוס להריוני. אכלתי פילה בקר עשוי טוב מאד אך כשהוציאו אותו מהמחבת הוציאו עם מלקחיים שנגעו בבשר חי ( איתם הפכו את הבשר לפני כן ) החשש שלי הוא הדבקות בטוסקופלסמה . מה סיכוי הדבקות במצב כזה ? ומהם התסמינים והסיכונים בשלב זה ? תודה רבה , שבת שלום

שלום הריונית, 1. הסיכוי להדבקתך ב'טוקסופלאזמה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נראה לי נמוך. 2. על המחלה בנשים הרות תוכלי לקרוא ב- https://www.maccabi4u.co.il/4890-he/Maccabi.aspx?TabId=4892_4893_9506 הרבה בריאות אפי

23/03/2019 | 06:41 | מאת: הריונית

ד''ר תודה על המענה המהיר. 1. כמה זמן מרגע הסיטואציה רצוי לבצע בדיקת דם על מנת להסיר חשש ? 2. אני ממש מקפידה לשטוף ירקות ולאכול בשר עשוי לגמריי . האם הוצאת הבשר עם המלקחיים מפלסטיק שהפכו אותו קודם לכן , זה חושף אותי לסיכון ממשי ? עד כמה נמוך הסיכוי ?

שלום הריונית, 1. אין ביכולתי לכמת את הסיכוי להדבקה (שכאמור הוא נמוך לדעתי) בעזרת מספר כלשהו. 2. תקופת הדגירה של 'טוקסופלסמוזיס' היא בד"כ עד כ- 3 שבועות, ובחלוף פרק זמן זה אפשר לבצע בדיקה. הרבה ריאות אפי

23/03/2019 | 16:11 | מאת: הריונית

ד"ר , בעוד כשלושה שבועות אהיה בשבוע 39 להריוני. האם עדיין יהיה אפקטיבי לבצע בדיקת דם ? במקרה של הדבקה מה ניתן לעשות על מנת למזער נזקים ? תודה !

שלום הריונית, לו בתי או כלתי היו במצבך- לא הייתי טורח לבצע אצלן בדיקת דם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות