מנטו חיובי חשש משחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/03/2019 | 22:54 | מאת: ריי

עברתי בדיקת מנטו ויצאה חיובי אני בן 44 בעבר למיטב זכרוני עברתי מנטו והיה שלילי צילום ראות תקין רופא הראות בדק את הנתונים ולא המליץ על טיפול מונע אני עובד מערכת הבריאות אך המגע שלי עם המטופלים הוא לא הדוק ולכמה דקות בלבד השאילה היא האם מנטו חיובי במקרה זה יכול להיות בגלל החיסון למרות שבעב היה שלילי ואם בגיל שלי יש סכנה לכבד בטיפול מונע

שלום ריי, 1. בדיקת 'מנטו' יכולה להפוך ל'חיובית' מסיבות שונות, לרבות בגלל בדיקת 'מנטו' קודמת (יחד עם זאת, אם ה'מנטו' הקודם היה 'שלילי' - קשה לייחס את הבדיקה החיובית עתה לחיסון כנגד השחפת שקיבלת בילדות). 2. לטיפול המונע (= טיפול בשחפת חביונית) עשויות להיות תופעות לוואי אפשריות בכל גיל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות